Bereid de installatie media ( DVD of USB) voor en start het installatieproces. Als u de installatie software voor Windows Server 2016 niet hebt, klik dan hier en download de software.

Stap 1:  Sluit de installatie media van Windows Server 2016 (DVD of USB) aan op de computer en start uw computer op. Wanneer de Windows Setup pagina verschijnt, selecteert u uw  taal ,  tijdformaat  en  toetsenbord en klikt u op  Volgende

Stap 2: Voer uw product- / licentiesleutel in

U vindt uw product / licentiesleutel in uw account onder mijn licenties of in de e-mail

Stap 3: Klik nu op de knop  Nu installeren  om het installatieproces te starten.

Stap 4: Selecteer de juiste versie van de Windows-server die aan de behoeften van uw organisatie voldoet en klik op Volgende  . Zorg ervoor dat u een geschikte editie van Windows-server hebt gekozen.

Stap 5: Zet een vinkje in het vak naast de  Ik accepteer licentievoorwaarden  en klik op  Volgende

Stap 6: Selecteer de optie  Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd) voor een schone installatie. Wanneer u een Windows-server upgradet, kunt u uw instellingen, apps enz. Van de vorige versie van Windows gebruiken. Wanneer u de schone installatie uitvoert, hebt u niet de instellingen, apps, enz.

Stap 7: Selecteer de harde schijf waarop u de Windows-server wilt installeren en klik vervolgens op de  knop Nieuw om de partities te doen.

Stap 8:  Nadat u op de knop Nieuw hebt geklikt, verschijnen er enkele opties. Specificeer de hoeveelheid schijf op basis van  MB  en klik op  Toepassen. Er verschijnt een waarschuwing waarin u het systeem toestemming wilt geven om een schijf voor systeembestanden te maken. Klik op de  knop ok , als u meer schijven wilt toevoegen, voert u dit proces opnieuw uit. Klik op Volgende als u klaar bent  .

Stap 9: Nadat u op Volgende heeft geklikt,  begint het systeem alle bestanden van de externe schijf naar de interne harde schijf te kopiëren. Het zal even duren, dus wees geduldig. Houd er rekening mee dat uw systeem meerdere keren opnieuw wordt opgestart.

Stap 10: Wanneer het systeem alle bestanden heeft gekopieerd en opnieuw is opgestart, voltooit u uw taak door de vereiste details in te voeren. Typ tweemaal een complex wachtwoord (bestaande uit hoofdletters, kleine letters, symbolen en cijfers) in de vakken en klik op  Voltooien. Gebruikersnaam is standaard Administrator.

Stap 11: Druk op de  Ctrl + Alt + Del-  knoppen om het scherm naar een inlogpagina te laten springen en voer in het vak onder de gebruikersnaam van de beheerder het wachtwoord in en druk op de  Enter- knop van het toetsenbord om in te loggen in Windows.

Stap 12: Nadat u zich hebt aangemeld bij Windows, ziet u iets als de onderstaande afbeelding. Welkom bij Windows Server 2016.

Ten slotte hebben we de Windows Server 2016 met succes geïnstalleerd en zijn we klaar om te werken. Als Windows is geïnstalleerd, kun je niet teruggaan en bijvoorbeeld de editie wijzigen.

Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met onze LiveChat aan de rechteronderkant van  onze website.  We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 17:00 GMT + 1 (Amsterdam, Nederland).